Cursus code 95 volgen bij een verkeersschool

Snelweg

Het volgen van cursus code 95 is noodzakelijk, op het moment dat je als vrachtwagen- of buschauffeur aan de slag wilt gaan. Vaak wordt deze code 95 ook wel omschreven als een basiskwalificatie voor mensen met deze beroepen. Nadat je deze basiskwalificatie gehaald hebt, kun je deze op je rijbewijs bij laten schrijven. De code 95 is vervolgens gedurende vijf jaar geldig. Na deze periode kun je de basiskwalificatie verlengen, door opnieuw nascholing te volgen. Er zijn verschillende rijscholen in Nederland, die deze mogelijkheid aanbieden. Een voorbeeld van zo’n rijschool is Verkeersschool Wesseldijk.

Cursus code 95

Deelnemen aan de cursus code 95

De lessen van de cursus code 95 worden heel vaak aangeboden door verkeersscholen. Zo kun je vrijwel meteen aansluiten, als je deze basiskwalificatie moet verlengen. Om aan deze cursus deel te mogen nemen, is het vanzelfsprekend allereerst belangrijk om je bus- of vrachtwagen rijbewijs te behalen. Pas na het behalen van dit rijbewijs kun je deelnemen aan de cursus om je basiskwalificatie te halen. Het behalen van deze basiskwalificatie is niet altijd noodzakelijk. Wist je bijvoorbeeld dat mensen van de brandweer en politie vrijgesteld zijn van deze voorwaarde? Ook wanneer je de vrachtwagen alleen privé zou gebruiken, is het behalen van deze cursus niet noodzakelijk.

Vrachtwagen

Geschikte rijschool vinden voor een cursus

Om direct aan de slag te kunnen gaan met deze cursus, is het allereerst belangrijk om een geschikte rijschool te vinden. Bij het zoeken naar een rijschool zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Mogelijk heb je in het verleden al een vrachtwagenrijbewijs gehaald bij een rijschool. De kans is groot dat deze rijschool ook cursussen voor de basiskwalificatie voor vrachtwagen- en buschauffeurs aanbiedt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je naar de ervaren van andere cursisten kijken. Het geeft vaak een goed beeld van de betrouwbaarheid en vakkundigheid van een verkeersschool.