De voordelen van een geïmpregneerd tuinhuisje

geïmpregneerd tuinhuisje

Je wil iets doen met die grote lege ruimte in je tuin? Misschien is een tuinhuisje de oplossing! Je kunt er van alles in opslaan, het gebruiken als tweede woonruimte of je fiets er neerzetten. Als je een schuurtje gaat uitzoeken dan kun je overwegen een geïmpregneerd tuinhuisje aan te schaffen. Geïmpregneerd hout heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen waar je het tuinhuis van kunt maken. 

Wat is geïmpregneerd hout?

geïmpregneerd tuinhuisje

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemische stoffen, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt hout heel goed. De andere stoffen die worden toegevoegd beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting waar het koper niet direct invloed op uitoefent. Geïmpregneerd hout herken je vaak aan een kenmerkende groene gloed over het hout. Dit komt dus door het koper.

De voordelen van deze houtsoort

De behandeling zorgt ervoor dat het hout goed beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Daardoor is geïmpregneerd hout ook een zeer duurzame optie. Het impregneren wordt dan ook veel gebruikt om houtsoorten die van nature niet duurzaam zijn toch duurzaam te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan naaldhout, dat door deze behandeling geschikt wordt gemaakt voor hergebruik.