Geliefd eiland bij iedereen

Terschelling

Een eiland wat een van de meest geliefde plaatsen van Nederland is, we hebben het dan over Terschelling. Leuke dorpjes, prachtige natuur, stranden die uitgestrekt zijn en de inwoners die zeer gastvrij zijn maken het feest compleet. Het is bijna onmogelijk om het hier niet geweldig te hebben, dan hebben we het nog niet over de heerlijke gerechten die het eiland heeft. Artistieke mensen komen al tientallen jaren op het eiland, vandaar de vele winkeltjes waar kunst wordt verkocht en de ateliers. 

Prachtige stranden op het eiland

Aan de oostkant van Terschelling vind je een van de mooiste stranden, natuurgebied de Boschplaat. Houd je van wandelen dan is het gebied ideaal, ook leuk dat je er zelfs zeehonden kunt spotten met een beetje geluk. Midsland aan zee is een zeer breed zandstrand, waar je er wel een paar minuten over doet om naar de zee te lopen op het strand. Wil je wat drinken bij een hip paviljoen, bezoek dan het strand van Formerum of het strand ten noorden van Hoorn. Het laatste strand is niet met de auto bereikbaar. 

Wat kun je doen op Terschelling

Houd je van varen dan kun je op het eiland met een zeilboottocht over de waddenzee, hier worden ook geregeld evenementen gehouden met zeilboten. Heb je nog nooit wad gelopen? Dan is dit je kans, ga met een gids en leer van alles over over de dieren en planten. Met een cursus mede maken kom je van de dorst af, de honing wijn en bier werd vroeger al gedronken door de Noormannen, Germanen, Galliërs en Kelten. Een van de grootste locatie festivals van Europa wordt hier ook gehouden, namelijk het Oerolfestival. 

Terschelling

Fiets en wandelplezier

Liefhebbers van wandelen en fietsen kunnen hun hart ophalen op Terschelling, over de schelpenpaden waar geen auto’s mogen komen zijn de beste plaatsen verboden met elkaar. Wil je kilometers fietsen zonder maar iemand tegen te komen, en genieten van de rust dan ben je op dit eiland op zijn plaats. Lekker even door de duinen fietsen om daar een pauze te nemen, en even op adem te komen van al het moois wat je tegenkomt.