Je auto wassen – dit zijn de mogelijkheden

Het wassen van de auto: voor de één is het de leukste klus en de ander doet het, omdat het van zijn vrouw moest. Om je het wassen van de auto zo makkelijk mogelijk te maken wil ik je graag adviseren om dit artikel te lezen. Hierin vertel ik welke mogelijkheden je hebt om je auto te wassen en wat bij deze mogelijkheden de snelste manier is. 

Manier 1: je auto wassen in een wasbox


De wasbox is ideaal voor degenen die de auto snel en effectief willen wassen, geen zin hebben om zelf alle benodigdheden aan te schaffen en die niet veel geld uit willen geven aan een wasstraat. Een wasbox is een zelfwas wasstraat waar je zelf met een hogedruk, spons en een zeem je auto schoonmaakt. Door munten of contact geld in het apparaat te gooien gaat deze aan en kun je snel en effectief je auto afspoelen. Het voordeel is dat je thuis niet alle spullen aan hoeft te schaffen en het is een stuk goedkoper dan een bezoekje aan de wasstraat. Het nadeel is dat je vaak wel een stukje moet rijden. In veel grote steden zoals Hengelo, Utrecht en Groningen zijn wel wasboxen aanwezig, woon je in een klein dorp dan moet je al snel 5 tot 10 kilometer rijden. 

Manier 2: Thuis je auto wassen


Vind je het niet erg om een eenmalige investering te doen, zodat je hier jarenlang voordeel van hebt? Dan is thuis je auto wassen voor jou helemaal geschikt. Denk er wel aan dat je eerst de volgende dingen nodig hebt voordat je thuis fatsoenlijk je auto kunt wassen: 

  • Een hogedrukreiniger (kan eventueel ook met gewone tuinslang) 
  • Minimaal twee grote emmers 
  • Autoshampoo 
  • Minimaal 4 fatsoenlijke sponsen
  • Insectenspray
  • Minimaal twee goede zeem doeken

Het voordeel is dat het na de eerste investering bijna geen geld meer kost en dat je je aangeschafte was-artikelen al snel hebt terugverdiend.

Manier 3: Met je auto door de wasstraat


Deze manier is het snelste en het makkelijke, maar dan ook meteen het duurste. Je kunt makkelijk met je auto door een wasstraat rijden. Deze wordt dan schoongemaakt door was borstels en afgezeemd door een wasstraat medewerker. Het voordeel van een wasstraat is dat je zelf niks hoeft te doen en lekker kunt genieten van een kopje koffie terwijl de machine je auto schoonmaakt.